töltés...
Back To Top
Blog
A célkitűzés fontossága!

A célkitűzés fontossága!

2018. 11. 14. (szerda) 19.00 / Kategória: Blog
Miért fontosak a célok? És milyen célokat tűzzünk ki magunk elé?

Miért fontosak a célok? Nem, most nem motivációs bla bla jön és nem is fogom megmondani, hogy hogyan legyél ellenállhatatlan vagy hogyan legyél szuper motivált. Erre van sok "motivációs tréner meg "lájfkócs". Inkább a célkitűzések fontosságára hívnám fel a figyelmed! Sok olyan hibát el lehet követni, ami hátráltatja a fejlődésed, de még mielőtt a legkonkrétabbakra gondolnál maradjunk a legelső hibák egyikénél ez pedig nem más, mint a célkitűzés hiánya.

Nincs objektíven meghatározott célod❗

Ha igazán változni akarsz és jobb közérzet mellett izmosabb, erősebb fizikumot szeretnél alacsony testzsír % mellett, akkor objektíven és világosan meg kell határoznod a céljaidat! Ez nem újszerű dolog, hiszen régóta tudjuk ezt, azonban mégis sokan elsiklanak fölötte. A célok és a megvalósítás mögött húzódó pszichológia és viselkedéstudományok önmagukért beszélnek. Még a legelszántabbak esetén is a terv nélküli véletlenszerű megközelítés komoly hátrányt okozhat az eredményességben.

A nagy változások hatására az edzés és táplálkozás csak eszközök lesznek a számodra, hogy jó szokásokat építs és változtass a viselkedéseden. Nem gyors javításokról és csodaszerekről beszélek, hanem azokról a magatartásformákról, amelyek minden mozdulatodban és gondolatodban összekovácsolódnak és idővel fejlődnek, tökéletesednek. A kiváló eredmények a szokásainkon keresztül születnek és tesznek jobbá bennünket.

  • A folyamat egyszerű és egyértelmű: tűzz ki célokat és egy objektív terv készítése és végrehajtása mentén dolgozz érte keményen minden egyes áldott nap! Ne alkudj meg, hiszen célok nélkül az eredmények legfeljebb véletlenszerűek lesznek, de legtöbbször elmaradnak az elvárásoktól

A CÉL legyen :

  •  Specifikus :  írd le pontosan, hogy mit akarsz elérni és rakd ki jól látható helyre, hogy mindig lásd mit kell elérned.
  •  Mérhető :  határozd meg, hogy mi alapján fogod megítélni sikerült-e elérni pl. mérések (mérőszalag, mérleg, testzsír %, testösszetétel stb. )
  •  Elérhető :  legyen benne kihívás, de légy biztos benne, hogy el tudod érni.
  •  Valóságos :  tudd, hogy miért fontos neked és legyen összhangban a hosszútávú céljaiddal.
  •  Időszerű : tűzz ki egy időpontot a terv megvalósítására és igyekezz pontosan betartani azt.

 Álmodj nagyot, tűzz ki célokat, cselekedj ❗

Blog kategóriák

Legújabb bejegyzések

8 ok, hogy miért ne igyál szójatejet!
2019. 04. 28. (vasárnap)
Milyen gyakorlatokat válasszunk?
2019. 04. 28. (vasárnap)
3 mítosz a női farizom edzésről
2019. 04. 28. (vasárnap)