töltés...
Back To Top
Blog
Edzéstipp: Intervallum edzés evezőgépen !

Edzéstipp: Intervallum edzés evezőgépen !

2018. 11. 14. (szerda) 17.07 / Kategória: Blog


A sokféle kardiogép között talán az evezőgép nem örvend olyan népszerűségnek, mint a futópad, elliptikus tréner, lépcsőzőgép stb., de mindenképp említésre méltó eszköz. Ami miatt szerintem nem annyira közkedvelt az a helytelen használat következtében kialakuló hátfájdalom. Bár mostanság a crossfit miatt újra előtérbe került a használata, de a legtöbb edzőterembe járó ember mégis jobban preferálja a fentebb említett eszközöket. Sokan nem is tudják helyesen használni és azt hiszik, hogy csak a felsőtest izmait mozgatja meg, ami nagy tévedés, hiszen az alsótest is dolgozik keményen. ⬇️

Csináld helyesen !

A testsúlyodat egy csúszó ülés tartja, amely vízszintes síkban mozog előre-hátra a gyakorlat végrehajtása során. Az ilyen ülés miatt nem mindegy, hogy milyen nadrág van rajtad, mert zavaró lehet menet közben, ha a feneked össze-vissza csúszkál az ülésen. A mozgás nehézsége a változó erőkifejtés, az egyes mozgásfázisok és a bennük résztvevő izmok összehangolásában van. Az edzés intenzitását a csapássebesség változtatásával és a húzókábel ellenállásával szabályozhatod.

Állítsd be és rögzítsd a lábfejeket a pánt segítségével. Egyenletes mozgással dolgozz és mindig tartsd egyenesen a hátad! Vigyázz, hogy ne kövesd el a leggyakoribb hibát, miszerint görbe háttal evezel, mert az tuti hátfájáshoz vezet idővel! Hajlított térdekkel az ülést előre csúsztatva, derékból előre dőlve indítsd a mozgást. A fogantyút tartsd enyhén hajlított karral és a térdek kinyújtásával a mozgás végpontján végezz egy evező mozdulatot ezzel a hasadhoz juttatva azt. Az egész mozdulatot a lábaiddal fogod indítani és emiatt remekül dolgozni fognak a combjaid és a farizmaid is! 

Próbáld ki ezt a 2 rutint az edzésed végén, ami nemcsak zsírt éget , de segít fejleszteni a combjaid és a farizmaidat is (nyilván nem annyira, mint egy súlyzós edzés)! Az első egy 15 perces könnyebb, a második egy 20 perces kicsit nehezebb program. 

A program

1. Intenzív szakasz 30 mp.
Pihenő szakasz 60 mp.
Körök száma 10

2. Intenzív szakasz 60 mp
Pihenő szakasz 60 mp.
Körök száma 10

Az intenzitás legyen magas az intenzív szakaszban, majd ezt követően az aktív pihenő szakaszban "lazíts" és lassulj le, majd ilyen módon váltakoztatva folytasd tovább a gyakorlatot 

Blog kategóriák

Legújabb bejegyzések

8 ok, hogy miért ne igyál szójatejet!
2019. 04. 28. (vasárnap)
Milyen gyakorlatokat válasszunk?
2019. 04. 28. (vasárnap)
3 mítosz a női farizom edzésről
2019. 04. 28. (vasárnap)