töltés...
Back To Top
Blog
Egészségesek a fit szóval ellátott élelmiszerek?

Egészségesek a fit szóval ellátott élelmiszerek?

2018. 11. 11. (vasárnap) 19.38 / Kategória: Blog


Sok élelmiszeren megtalálható a "Fit" szó, amit nagyon sokan bekajálnak szó szerint, ahelyett inkább, hogy elolvasnák miket tartalmaznak ezek a termékek. Nem szépítem a dolgokat : általában tele vannak cukorral! Nem vicc! 

Amit sokan nem tudnak, hogy a cukor többféle, szépen csengő néven szerepelhet ezen termékek csomagolásán pl. kókusz kristályok vagy organikus agave szirup stb. Nézzünk egy példát : manapság népszerű reggelire ajánlott zabkása, amit egy ismert emberrel reklámoznak ( ugye így többen megveszik pörög a biznisz ). 

Miket is tartalmaz? Tejcukor, tejzsír, fruktóz, porított glükóz szirup, kukoricakeményítő, hidrogénezett szójaolaj, stabilizátorok, savanyúságot szabályozó anyagok, citromsav stb. stb. sorolhatnám még. Ehhez hozzá dobnak még szárított gyümölcsöket, goji bogyót, chia magot meg ki tudja még mit. A kulcsmondat is szépen ki van emelve : Gyorsan elkészíthető, egészséges és finom ! 
Háát ebből kettő igaz is. Gyorsan megvan és finom, de semmiképpen nem mondanám egészségesnek, ugyanis tele van CUKORRAL ! Semmi szükséged nincs rá! Ráadásul hiába ad energiát sokkal hamarabb éhes leszel tőle. Kis odafigyeléssel elkerülheted, hogy tele tömd magad cukorral és ezt a tested is meg fogja hálálni.

Azt tanácsolom, hogy vásárláskor jól nézd meg a termékek hátoldalán a tápanyagtáblázatot és gondold át, hogy mit veszel meg. Ne dőlj be a buta reklámoknak! 

 

Blog kategóriák

Legújabb bejegyzések

8 ok, hogy miért ne igyál szójatejet!
2019. 04. 28. (vasárnap)
Milyen gyakorlatokat válasszunk?
2019. 04. 28. (vasárnap)
3 mítosz a női farizom edzésről
2019. 04. 28. (vasárnap)