töltés...
Back To Top
Blog
Következetesség a táplálkozásban

Következetesség a táplálkozásban

2018. 11. 09. (péntek) 19.33 / Kategória: Blog
A táplálkozásban legalább annyira szükségünk van a következetességre, mint az edzésben! Enélkül elmarad a siker!

Manapság sokan járnak edzeni, sokan akarnak fejlődni és ezért sok mindent megtesznek. Vagy mégsem? Inkább úgy mondanám, hogy sokan járnak az edzőtermekbe, az már más kérdés, hogy kik azok, akik igazán fejlődni akarnak és kik azok, akik csak divatból járnak és az idejük nagy részét lötyögéssel töltik. Ők azok, akik ész nélkül megvesznek mindenféle vackot és az egyik edzésirányzatot és edzőt a másik után cserélgetik hátha valamelyik meghozza az áhított sikert számukra. Ezek az emberek mindig mást okolnak a sikertelenségükért és nem hajlandóak beismerni vagy elhinni, hogy a hiba bizony az ő készülékükben van! Kifogásokat keresni mindig könnyebb, mint szembe nézni az igazsággal! Tapasztalatból mondom, hogy szinte mindenki a táplálkozáson bukik meg és emiatt vallnak kudarcot!

A következetességet nemcsak az edzésben kell betartani, hanem a táplálkozásban is, mivel, ha ez nincs rendben, akkor az eredmények is elmaradnak! NAGYON FONTOS A MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS! Nem győzöm kihangsúlyozni, hogy hiába edzel jól ( már ha tényleg jól edzel), ha közben össze-vissza eszel vagy sokkal többet és teljesen mást, mint kéne!

A legtöbb ember a táplálkozáson csúszik el és azt hiszik, hogy ,ha már eljárnak edzeni, akkor ehetnek össze-vissza mindent, mert úgyis ledolgozzák. Hát ez óriási tévedés!

Meg kell tervezned, hogy milyen ételekre van szükséged és milyen mennyiségekre. Nem lehet úgy fejlődni, hogy majd eszek valamit, meg, ami éppen itthon van, aztán majd csak lesz valahogy. Meg kell tervezned a napodat és ennek alapján elkészíteni az ételeidet. Tudom, hogy ez sokszor nehezebb, mint maga az edzés, de enélkül nem fogod elérni azokat az eredményeket, amelyekre vágysz! Nincs ebben semmi bonyolult : Tervezz, készítsd el, edd meg ! A kiegyensúlyozott táplálkozás az ALAP és minden más csak ezután jöhet!

Neked nem a mindenféle divatos "csodaszerekre" és ugribugri edzésekre van szükséged, hanem KÖVETKEZETESSÉGRE és arra, hogy rendszeresen minőségi táplálékot vigyél be a szervezetedbe a megfelelő edzésmunka és regeneráció mellett ! Tök mindegy kihez mész edzeni és milyen agyatlan ugribugri órán fogsz bohóckodni, ha nem figyelsz oda a táplálkozásodra nem fogsz fejlődni!

 

Blog kategóriák

Legújabb bejegyzések

8 ok, hogy miért ne igyál szójatejet!
2019. 04. 28. (vasárnap)
Milyen gyakorlatokat válasszunk?
2019. 04. 28. (vasárnap)
3 mítosz a női farizom edzésről
2019. 04. 28. (vasárnap)