töltés...
Back To Top
Blog
Tricepsznyújtás negatív padon

Tricepsznyújtás negatív padon

2018. 09. 21. (péntek) 15.21 / Kategória: Blog
Miért jó ez a gyakorlat és hogyan alkalmazd, hogy izmosabb tricepszed legyen ?!

A tricepszek minél keményebb megdolgoztatásához a nyomógyakorlatok végzése elengedhetetlen. Ez tény. Viszont ezen gyakorlatok mellett a különféle tricepsznyújtások is nagy mértékben hozzájárulnak a tricepszek fejlődéséhez. Egyik nagy kedvencem a negatív padon végrehajtott tricepsznyújtás. De miért is jó ez a gyakorlat?

A negatív pados verzió esetén a végrehajtás során nagyobb mozgástartományt érhetünk el és ezáltal az izomaktivitás is nagyobb lesz, mint a vízszintes pados verzió esetében. A nagyobb megnyúlás és izomaktivitás miatt több izomrostot tudunk összehúzódásra bírni, ami azt jelenti, hogy több izomrost kap stimulációt a növekedéshez. A gyakorlat során ráadásul remekül izolálhatjuk a tricepszet, hiszen a váll munkáját minimalizáljuk a nyomógyakorlatokhoz képest. A gyakorlat alatt folyamatosabb terhelést tudunk biztosítani a tricepszek számára, ha a felkarunkat nem teljesen a talajra merőlegesen tartjuk, hanem kissé hátrafelé, a fejünk irányába mozdítjuk. Ebben az esetben keményen kell dolgzoznunk a gravitáció ellen, hogy meg tudjuk tartani a súlyt és ilyen formában remek csúcsösszehúzódást tudunk elérni.

A gyakorlatot végrehajthatod francia rúddal, kézisúlyzókkal és akár alsó csigán is. Sokan jobban szeretik a francia rudas vagy kézisúlyzós változatot, mert jobban kíméli a csuklójukat. Kísérletezd ki, hogy neked melyik a legjobb verzió. A gyakorlat jellegéből adódóan, és mivel a nyomások után végzem az ismétlésszám olyan 10-12 szokott lenni 3-4 sorozatban. Itt a könyökök védelme érdekében nem ajánlott az alacsony ismétlésszám használata nagyon nagy súlyokkal. Ezeket inkább az olyan alapgyakorlatoknál használd, mint a tolódzkodás, szúk nyomás! A tricepsznyújtásokat soha ne tedd az edzésed elejére, mert ilyenkor még nincs rendesen bemelegedve a könyököd!

Jó edzést!

Blog kategóriák

Legújabb bejegyzések

8 ok, hogy miért ne igyál szójatejet!
2019. 04. 28. (vasárnap)
Milyen gyakorlatokat válasszunk?
2019. 04. 28. (vasárnap)
3 mítosz a női farizom edzésről
2019. 04. 28. (vasárnap)