töltés...
Back To Top

Miért érdemes személyi edzővel edzeni?

Azért, mert a számodra legmegfelelőbb, leghatékonyabb egyéni edzésprogramot alakítom ki figyelembe véve fizikai adottságaidat, edzettségi szintedet és egészségi állapotodat. A közös edzések mindig sokkal eredményesebbek, mert ott vagyok veled és szakmai tanácsaimmal segítelek, motivállak ezáltal is növelve az edzések hatásfokát.

Az alapok elsajátítása, a helyesen megtanult gyakorlatok alkalmazása, a megfelelően megválasztott edzésmódszerek és edzéstechnikák nagyban hozzájárulnak a gyorsabb és tartósabb eredmények eléréséhez a sérülések kockázatának minimalizálása mellett. A mindenféle szakértelmet nélkülöző, össze-vissza végzett edzés akár komolyabb sérülésekhez is vezethet, ami a kezdőknél sajnos gyakran előfordul!

A személyi edzés rendszerességre szoktat, mivel az előre egyeztetett időpontok miatt nem keresel majd kifogásokat azok kihagyására. Tudod,hogy várlak, hiszen egy csapatot alkotunk és együtt dolgozunk a sikerért! Az edzésekkel és a helyes táplálkozás elsajátításával olyan rendszert viszünk az életedbe, ami segít egészségesebben élni és gyorsabb fejlődést is eredményez.

Napjaink modern világában iszonyatos mennyiségű információ kering a világhálón, amiből sokszor nehéz kiszűrni mi az, ami igazán hasznos és működik is. Még mindig túl sok tévhittel és butasággal találkozhatunk az önjelölt szakértőknek köszönhetően. A rengeteg információ egyszerre áldás és átok is lehet, ugyanis kezdőként könnyű összezavarodni és elveszni benne. Gyakran találkozok ezzel a problémával és ezért is fektetek nagy hangsúlyt arra, hogy elmagyarázzam mi, hogyan működik és, hogy mit miért csinálunk!

Kiknek ajánlott?

A személyi edzést főleg azoknak ajánlom, akik változást szeretnének hozni az életükbe a rendszeres edzések elkezdésével és életmódjuk megváltoztatásával, de tanácstalanok és nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá. Azoknak is mindenképp hasznos, akik nem elég kitartóak, hiányzik az ösztönzés és extra motivációra van szükségük vagy éppen csak változatosabbá és eredményesebbé akarják tenni edzéseiket.

Akik nem akarnak megsérülni a helytelenül végzett gyakorlatok miatt, tartós eredményre vágynak és szeretnék a fizikumuk mellett az egészségüket is fejleszteni, mindezt biztonságosan, rövidebb idő alatt, azoknak a legjobb megoldás egy tapasztalt személyi edző.

Nemcsak a kezdők,de az élsportolók is sokat profitálhatnak a személyi edzésekből, hiszen a kondicionális- és koordinációs képességek fejlesztésével, a gyenge pontok megerősítésével és a test arányos fejlesztésével csökkenthető a sérülésveszély és ezáltal a versenyhelyzetekben is sokkal jobb teljesítmény érhető el.

Bizonyos egészségügyi problémák megelőzésének, illetve enyhítésének céljából is célszerű szakmai segítséget igénybe venni, de szükséges lehet azoknak is, akik valamilyen okból kifolyólag kevésbé terhelhetőek, azonban mégis vágynak a testmozgás pozitív hatásaira. Ilyenek például az időskorúak, a serdülők, a gyerekek, a kismamák.

Edzői feladatom

Az edzői munka mindig nagyon összetett feladat, amely komoly szakértelmet és odafigyelést igényel. Szakképzett edzőként az a feladatom, hogy lelkiismeretesen a lehető legjobb tudásom szerint hozzásegítselek az egyénileg és/vagy közösen meghatározott céljaid eléréséhez. Elindítalak és végigkísérlek egy olyan úton, amely során rengeteget tanulhatsz és önmagadat is még jobban megismerheted. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de mindenképpen megéri az erőfeszítés. A velem való edzés során egy csapatot alkotunk, ahol te és én együttes erővel fogunk dolgozni azért, hogy TE a legjobb lehess.

Megtanítalak arra, hogyan végezd szabályosan a gyakorlatokat, milyen edzéselveket, alapvető és speciális módszereket használj ahhoz, hogy az edzéseken biztosan kihozd magadból a maximumot. Azt a maximumot, amiről talán még te sem hitted,hogy képes vagy rá. Nemcsak az edzéseidet koordinálom, hanem a számodra legideálisabb étkezési terveket is összeállítom a céljaidhoz és a napi időbeosztásodhoz igazítva. Ellátlak hasznos ötletekkel, receptekkel, ugyanis a kiegyensúlyozott táplálkozásnak óriási szerepe van a kívánt test elérésében!

Az edzői munkám itt nem ér véget, hiszen a sportképességek fejlesztése mellett az egészség megőrzésére, a pozitív életszemlélet kialakítására és a teljes testi-lelki harmónia elérésére helyezem a hangsúlyt, ami legalább ugyanolyan fontos, mint egy impozáns fizikum felépítése. A szép test mit sem ér, ha nem érzed benne jól magad és nem vagy egészséges!

Nagyon fontos számomra, hogy sikeresek legyünk és a sportolás által megerősödve ne csak az edzőteremben, hanem az élet egyéb területein is megálld a helyed legyen az tanulás, munka vagy akár magánélet. A legfőbb célom az, hogy használható tudást adjak át és a rendszeres sportolás valamint az egészségtudatos táplálkozás az életed meghatározó részévé váljon, hogy ezáltal is boldogabb, egészségesebb életet élhess!

Milyen egy jó edző?

Úgy gondolom, hogy az edzői munka nem más, mint egy pedagógiai tevékenység, ami nagyon komoly és felelősségteljes hivatás is egyben. Az igazán jó és eredményes edzőre jellemző, hogy szakmai tudása sajátos pedagógiai képességekkel és pozitív emberi jellemvonásokkal párosul. Továbbá a hatékony munka érdekében mindig alaposan felkészült és megfelel a mindenkori erkölcsi követelményeknek is. Rendkívül fontos, hogy megfelelő gondolkodásmóddal rendelkezzen, és mindig mutasson pozitív példát!

Személyisége, irányítási stílusa, kommunikációs képessége nagymértékben befolyásolja az eredményességet. Mindig a pozitív irányba terel és folyamatosan motivál, segít leküzdeni a nehézségeket. A felhalmozott tudását érthetően és türelmesen tudja elmagyarázni, úgy, hogy azt mindenki megérti. A legjobb eredményekhez elengedhetetlen az őszinteségen alapuló kölcsönös bizalom. Ehhez hozzátartozik a diszkréció is: az edző kicsit olyan, mint egy pszichológus vagy ügyvéd. Az edzettek által kiadott információk, történetek, személyes problémák mindig négyszemközt maradnak, amivel egy tisztességes sportszakember soha nem él vissza!

Egy kiválóan felkészült edző a gyakorlati irányultságú képzettsége mellett birtokolja a sporttudományok elméleti ismereteit, alapvető és speciális módszereit is, valamint folyamatosan fejleszti tudását és sokéves, szerteágazó tapasztalattal rendelkezik!Továbbá rendszeresen sportol és a fizikuma példaértékű üzenet a külvilág felé.

Kit nem érdemes választani?

Aki nem rendelkezik semmilyen végzettséggel vagy egy pár hónapos gyorstalpaló tanfolyama van, azt már alapból kerüld el! Az elégtelen kommunikáció, alacsony empátiás készség, türelmetlenség, arrogancia is figyelmeztető jel lehet. Nem figyel rád, egyszerre 6-8 emberrel „foglalkozik”, állandóan telefonál, mappából vagy telefonból nézi mit is kéne csinálni, edzés közben melletted eszik, kizárólag csak gépeken végeztet gyakorlatokat és mindig ugyanazokat. Szintén kerülendő ha nem tud vagy nem akar válaszolni az általad feltett kérdésekre és össze-vissza beszél.

Soha ne válassz olyan valakit, aki nem rendelkezik semmilyen szakmai múlttal, saját tapasztalatokkal és fizikuma alapján láthatóan semmit nem sportol! Miért bíznál meg olyanban, akinek köze sincs a sporthoz?

Gondold át jól a választást, hiszen a testedről, az idődről és nem utolsó sorban a  pénzedről van szó és lefogadom,hogy egyiket sem szeretnéd elvesztegetni!

Érdekel