töltés...
Back To Top

Bemutatkozás

Név: Kapusi László

Születésnap: 1982.04.23.

Születési hely: Debrecen

Foglalkozás: Személyi Edző

Végzettségek:

  • TFTI Testépítő-Fitness Személyi Edző
  • SE-TSK Testnevelő-Edző, Testépítő-Erőemelő Szakedző

 

Üdvözöllek a weboldalamon!

Kapusi László vagyok személyi edző és testépítő versenyző. Azoknak segítek elérni a céljaikat, akik megálmodták, hogy milyen fizikumot szeretnének, és akik igazán képesek tenni is ezért! Akik akarnak és mernek változtatni, hisznek a kemény munkában és nem a kifogásokat keresik.
 

A kezdet

Visszaemlékezve már egészen kisgyerekkoromban is nagyon energikus és mozgékony voltam, így szüleim testnevelés tagozatra írattak be, amely végigkísért tanulmányaim során és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a sport meghatározó szerepet töltsön be az életemben. Sportpályafutásom az atlétikával indult el,amit mind a mai napig az egyik legjobb sportnak tartok. A rendszeres edzéseket, majd később a versenyzést is az általános iskola atlétika csapatában kezdtem. Sikeres versenykarriert tudhatok magaménak, hiszen csapatban sorra nyertük a versenyeket, idővel pedig egyéniben is eredményesnek bizonyultam. Az évek alatt számos versenyt nyertem köztük Országos bajnokságot és több Európa Találkozót is. Gyorsaságom és robbanékonyságom miatt főként rövidtávfutóként és távolugróként versenyeztem,de kipróbáltam magam egyéb számokban is. Amikor képbe jött a súlylökés felmerült bennem a kérdés,hogy miként lehetnék erősebb és érhetnék el jobb eredményt. Ez a gondolat és egy véletlen is közrejátszott abban,hogy kapcsolatba kerültem a súlyzós edzések világával. Nem egyszer egyik edzésről mentem a másikra és gyors fejlődésemnek köszönhetően egyre jobb eredményeket értem el és szinte minden versenyt megnyertem, amin csak elindultam. Tetszett,hogy erősebb és eredményesebb lettem és egyre jobban kezdett érdekelni a testépítés. Hamarosan az atlétika háttérbe szorult és az edzéseimet már az edzőteremben végeztem. Ekkor 1995-öt írtunk és tudtam valami új,valami izgalmas kezdődik el. 
 

Egy új fejezet

A testépítésbe teljes lelkesedéssel vetettem bele magam és napról napra jobban tetszett ez a világ. Egy kis konditeremben kezdtem edzeni,ami egy súlyemelőterem külön kis részeként működött. Vékony kis srácként mentem le felnőtt,erős emberek közé,de az emiatt érzett kezdeti megilletődöttség hamar elmúlt. Eleinte mások tanácsai alapján edzettem majd igyekeztem minden fellelhető újságot,könyvet megszerezni, amiből tanulhattam. Akkoriban más világot éltünk. Nem volt internet és nem állt rendelkezésemre annyi lehetőség és információ,mint manapság. Emlékszem milyen öröm volt meglátni egy új magazint vagy könyvet az újságárusnál.

Az edzéseim 1996-ban komolyabbra fordultak, mivel Debrecen akkori legjobb termébe, a Dávid Testépítő Klubba kerültem. Ekkortájt fogalmazódott meg bennem,hogy mindenképpen versenyezni akarok, majd a későbbiekben sportvonalon továbbtanulni és a testépítéssel foglalkozni. Ott és akkor 14 évesen eldöntöttem,hogy nekem ez lesz a jövőm!Az első versenyemre 2000-ben a Superbody-n került sor,ahol legfiatalabb versenyzőként rögtön 4. helyezést értem el,ami óriási motivációt adott a következő évek felkészüléseihez.
 

Álmaimat követve

A versenyzés mellett mindig is nagyon fontosnak tartottam,hogy jól tanuljak,mert a terveim közt mindenképpen szerepelt a továbbtanulás. Mindig keményen hajtottam a tanulásban is,mert azt akartam,hogy a szüleim büszkék legyenek rám, továbbá be akartam bizonyítani a kétkedőknek,hogy nem felelek meg a testépítőkkel kapcsolatos buta sztereotípiáknak. A gimnázium után felvételt nyertem a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolára. Az emberi test működésével kapcsolatos összefüggések és a sportbeli teljesítmények fokozása mindig is az érdeklődésem középpontjában állt ezért elvégeztem a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézete által szervezett kétéves középfokú testépítő-fitness edzői képzést.

Tudtam,hogy még többet szeretnék tudni és valóra váltani régi álmomat,hogy felvegyenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karára. Sikeresen felvételt nyertem  és évekkel később Testnevelő-Edző szakon, testépítés-erőemelés sportágban Államvizsgázva diplomás szakedző lettem.

 

Én és a sport 

A sport nagyon sokat jelent nekem és személyiségem meghatározó része,ami nélkül már nem is tudnám elképzelni az életem! Világéletemben sportoló voltam és amíg csak élek az is leszek, mert így érzem igazán jól magam! Mikor elhatározok valamit mindig keményen hajtok,hogy elérjem és hiszek abban,hogy ha nagyon akarom és keményen dolgozok érte sikerül. Célokat tűzök ki és minden erőmmel azon vagyok,hogy ezeket megvalósítsam.

 

Mindent meg tudsz csinálni az életben, amit csak akarsz csupán hajlandónak kell lenned megdolgozni érte.A siker egyik része a becsületes munka, a másik része pedig az önmagát felülmúló erőfeszítés.
/Lee Haney/

 

Ugyanakkor úgy gondolom,hogy a célok megvalósításán túl,legalább olyan fontos,hogy az oda vezető úton jól érezzük magunkat,hiszen az élet nemcsak edzésekből áll!Mindennél fontosabb,hogy találjunk valami olyat,amiben kiteljesedhetünk és,ami boldogsággal tölt el. Ehhez azonban testi-lelki egészségre és egyensúlyra van szükségünk. Éppen ezért mindenkit arra ösztönzök,hogy sportoljon!

 

Legyen a sport a szenvedélyed!

Gyere eddz velem és legyünk együtt sikeresek!

Garantálom,hogy jól fogod érezni magad!