töltés...
Back To Top

Kupás Zsolt

42 évig nem volt soha rendszeres kapcsolatom egyetlen sporttal sem. Vállalkozóként volt helyette stressz, és az ebből adódó túlsúly. Persze otthon is próbálkoztam, hogy a mozgást beiktassam a napjaimba, de valahogy csak nem akart sikerülni. Az innen-onnan ellesett és jól vagy rosszul elvégzett gyakorlatok, a megvásárolt edzőgépek nem hozták meg azt az eredményt, amit szerettem volna. Előfordult, hogy sikerült fogynom, de persze soha nem onnan, ahonnan szerettem volna.

Végül vagy unalmasnak találtam és azért adtam fel, vagy az elvárt eredmények elmaradása miatt nem folytattam tovább. Indokot mindig könnyebb volt találni arra, hogy miért ne csináljam éppen aznap. Egyszer egy ilyen periódus végén határoztam el, hogy ez így nem mehet tovább végre nekem is változtatni, lépni kell.

 Az öcsém Angliában él és ott jár edzőterembe, az ő példáját és átalakulását látva kezdtem el érdeklődni, hogy mit is csinál ő másként. Az elmondásaiból kiderült, hogy az átalakulásához neki is szüksége volt egy jó személyi edzőre, ő hívta fel a figyelmemet, hogy mire figyeljek, ha személyi edzőt választok. Ennek szellemében kezdtem el keresgélni, és meg-döbbenve tapasztaltam, hogy a látszólag nagy kínálat ellenére milyen kevesen felelnek meg az öcsém által javasolt kritériumoknak. Végül egy olyan embert találtam, aki megfelelőnek tűnt: Kapusi Lacit. Már az első találkozás alkalmával kiderült, hogy érdemes volt keresgélni és alaposan utánanézni. Laci amellett, hogy szakképzett és hozzáértő emberileg is messzemenőleg alkalmas erre a munkára.

Megtapasztaltam, hogy célja, miszerint minél több emberrel megszerettesse a mozgást nem csak üres reklámszöveg. Ami azonnal feltűnt, hogy nem saját magát, hanem az edzettjét helyezi előtérbe, együtt örül vele a sikerének, és biztatja, ha arra van szüksége. Amikor a sportról beszél, vagy éppen tanácsot ad az étkezéssel vagy az életmóddal kapcsolatban mindig megjelenik egy különös csillogás a szemében – látszik, hogy szenvedélyesen szereti azt, amit csinál. Az edzések mindig változatosak, jó hangulatban telnek, Lacinak meg van az a képessége, hogy olyan teljesítményt is kihozzon az edzettjéből, amit még ő maga sem gondolt volna. Tudja, hogy hol van a pillanatnyi képességének a határa és el is megy addig – de nem tovább.

Még amikor valami miatt stresszesen érkezem is az edzésre, garantált, hogy a végére nyoma sem marad. Laci segítségével annyira sikerült megszeretnem ezt a mozgásformát, hogy már akkor érzem rosszul magam, ha valami miatt ki kell hagynom az edzést. Annyira elégedett vagyok az elért eredményekkel, hogy mindenkinek csak ajánlani tudtam eddig is.

Aki éppen most keresi a lehetőségeket csak annyit javaslok, hogy ne tétovázzon, keresse fel Lacit – nem fog csalódni!