töltés...
Back To Top

Gyakori kérdések és válaszok

Hogyan jelentkezhetek hozzád edzésre?

A kapcsolat menüpontra kattintva léphetsz velem kapcsolatba. Töltsd ki az ott található űrlapot és kattints az „üzenet küldése” gombra. Igyekszek minél hamarabb válaszolni és felvenni veled a kapcsolatot. Természetesen a közösségi oldalakon és telefonon is elérhető vagyok a feltüntetett időpontban. Ha pedig látsz a teremben, akkor nyugodtan gyere oda hozzám.

Mi történik azután, hogy jelentkeztem?

Miután felvettük egymással a kapcsolatot egyeztetünk egy mindkettőnknek megfelelő időpontot egy személyes találkozásra. Ez a találkozó a terem recepciójánál található kis kávézó részen történik, ahol átbeszéljük az edzéssel kapcsolatos részleteket. Kicsit megismerkedünk, beszélsz magadról és arról, hogy milyen céljaid vannak, én pedig arról, hogy ezeket, hogyan tudjuk együtt megvalósítani. Ha vannak kérdéseid itt nyugodtan felteheted azokat. Amennyiben találkoznak az elképzeléseink megbeszélünk egy időpontot az első edzésre és belevágunk közösen a céljaid megvalósításába. Ez a megbeszélés semmilyen kötelezettséggel nem jár és természetesen INGYENES.

Kiknek ajánlod az edzéseidet?

Mindenkinek, aki úgy érzi, hogy pozitív változást szeretne az életében, továbbá egészségesebbé és magabiztosabbá akar válni a rendszeres edzések elkezdésével, de nem tudja igazán, hogyan induljon el ezen az úton.

Azoknak is ajánlom, akik már edzenek egy ideje, de elégedetlenek a fejlődésükkel, esetleg megakadtak és szakmai segítségre van szükségük a továbblépéshez.

Akik valamilyen egészségügyi problémát szeretnének megelőzni illetve a már kialakult állapotot mérsékelni, javítani.

Sportolóknak a teljesítményük javítása érdekében

Hány éves kortól ajánlott elkezdeni az edzéseket?

Általában 14 éves kortól ajánlott, de ez több tényezőtől is függhet pl. fizikai adottságok, biológia érettség, célok stb. Fiatalabb korban is elkezdhető az edzőtermi edzés, de mindig szem előtt tartva az életkori sajátosságokat! A 10-14 év közötti életkori periódusban felgyorsul a hosszanti növekedés, melynek eredményeként a passzív mozgatórendszer nyomásra, húzásra érzékeny és kevésbé ellenálló. A megfelelő előkészítés nélküli erősítés akár maradandó károsodást is okozhat. Ebben a korban maximális erőkifejtésre irányuló edzéseket nem végzünk! A fiatalkori edzésről bővebben a személyi edzés menüpontban olvashatsz.

Nem vagyok én már túl öreg az edzéshez?

A válasz határozottan NEM! A sport kortalan, így soha nem késő elkezdeni! A rendszeres testmozgás képes csökkenteni az öregedéssel együtt járó kedvezőtlen élettani változások nagy részét. Ezzel nemcsak az életminőség, de az időskorban jelentkező különféle betegségek is megelőzhetőek illetve mérsékelhetőek. A sportolás okozta pozitív hatások, élmények a mindennapi élet részévé válnak és meghatározó szerepet töltenek be egy egészséges és aktív életmód kialakításában. Az időskori edzésről bővebben a Személyi edzés menüpontban olvashatsz.

Milyen edzést tartasz?

Erre azt szoktam válaszolni, hogy keményet :-) ! Természetesen mindenkinek olyat, amire szüksége van és, amit a leghatékonyabbnak tartok az edzettségi szintjének, korának, testalkatának megfelelően. A számodra is megfelelő programokról bővebben a Személyi edzés menüpontban olvashatsz. Nem szeretem bekategorizálni az edzéseimet a mai divatos elnevezésekkel, ugyanis az általam is használt és jól bevált gyakorlatokat, edzéselveket, edzéstechnikákat alkalmazom többféle edzéseszköz felhasználásával. Figyelemmel kísérem napjaink újdonságait is, de nem csapongok a legújabb trendek között mindenféle "új" gyakorlatot kreálva, hogy ezáltal különlegesnek tüntessem fel magam.

Ragaszkodom az alapokohoz, mert az ún. "oldschool" stílusú edzés mindig működött és működni is fog! Az edzések során egyaránt támaszkodok a tudományokra és a sokéves tapasztalataimra, és nem mappából vagy telefonból olvasom, hogy mit is kéne csinálni. Ez nem én vagyok, így ezt meghagyom másoknak. 

Akkor miben hiszek? Hiszek a kemény és következetes munkában és abban, hogy a sikerért meg kell dolgozni, mert nem adják ingyen! Ehhez azonban az én tudásom és munkám mellett szükség van a te akaraterődre és kitartásodra is, ugyanis lötyögéssel és az edzések elbeszélgetésvel nem lehet eredményeket elérni. Nem szépítem a dolgokat: ha fejlődni akarsz, akkor szorgalmasan és keményen kell dolgoznod!

Biztonságos?

Az edzéseim teljesen biztonságosak, ugyanis mindig egy szakszerűen felépített bemelegítéssel kezdünk. Ezt követi az edzés fő része, amit egy alapos nyújtással zárunk. Első a biztonság! A súlyzós edzés teljesen biztonságos még akkor is, ha egyre nagyobb terheléssel dolgozunk. Kellő odafigyeléssel és a helyes technikával végezve a gyakorlatokat a sérülések kockázata erőteljesen minimalizálható. Mindig figyelembe veszem a struktúrádat, az aktuális edzettségi szintedet és pillanatnyi állapotodat. Nálam a közös munka nem arról szól, hogy az én edzésemet kell lemásolnod. Mindig csak akkora terheléssel és intenzitással dolgozunk, amit biztonságosnak tartok az adott gyakorlatban a helyes technika alkalmazása mellett.

Mit vigyek magammal az edzésre?

Nem lesz szükséged sok mindenre, de amit mindenképp hozz magaddal : kényelmes sportruházatot, edzőcipőt, törölközőt, szénsavmentes ásványvízet valamint jókedvet és elszántságot :-)

Milyen ruhában eddzek?

Mindenképpen olyan ruhában eddz, amiben jól érzed magad és nem akadályoz a mozgásban. Teljesen mindegy, hogy márkás-e vagy sem, mert nem ez számít! Az edzés nem divatbemutató! Az edzőcipő az, ami fontosabb szerintem! És itt szintén nem az árra és a márkára gondolok, hanem arra, hogy feleljen meg az edzésekkel szemben támasztott elvárásoknak. Aki hozzám jár edzeni, annak kötelező az edzőcipő viselése! Mezítláb, zokniban és legfőképp papucsban tilos edzeni!

Nem fognak kinevetni?

Abszolút nem! Emiatt nem kell aggódni, hiszen a termekbe nem feltétlenül „tökéletes” testű szupercsinos emberek járnak, hanem bőven vannak olyanok is, akik túlsúllyal küzdenek vagy éppen nagyon soványak és izmosodni szeretnének. Mindenki hajt azért, hogy változzon és elérje azt, amire vágyik. Ki jobban, ki kevésbé, de az biztos, hogy senkit nem nevetnek ki, szóval emiatt nem kell félni! Nyilván senki nem úgy kezdi az edzést, hogy minden gyakorlatot tökéletesen végre tud hajtani, de emiatt se érezd magad kellemetlenül, hiszen én ezért vagyok, hogy megtanítsalak helyesen edzeni, táplálkozni és folyamatosan segítselek.

Minden nap kell edzenem?

A fejlődéshez rendszeres edzésekre van szükség, de az, hogy ez hány alkalommal történjen egy héten több tényezőtől is függ pl.: edzettségi szint, célok, edzésfelosztás, munka, magánélet stb. Nem szükséges minden nap edzeni! Természetesen itt is különbséget kell tenni a versenysport és a szabadidős sport között. Egy haladó sportolónak nyilván több edzésre van szüksége, mint egy kezdő vagy középhaladó sportolónak. Nagyon jó és látványos eredmények érhetőek el már heti 3 edzéssel, de ha neked 2 alkalom fér bele egy héten már az is jó.

Mennyi idő múlva fog látszani az eredmény?

Ezt mindenki megkérdezi :-) ! Amúgy jogos a kérdés. Ez erősen függ attól, hogy milyen szintről indulsz és, hogy mennyire vagy elszánt, mennyire akarod a változást! Tapasztalatból mondom, hogy már 4 hét alatt észre fogsz venni magadon változást. Nyilván ennél azért több időre van szükség, hogy olyan látványos legyen, amit mindenki észrevesz. 10-12 hét alatt már elég szembetűnő eredményeket lehet elérni!

Oda kell figyeljek arra mit és mennyit eszek?

A válasz határozott IGEN! A látványos eredmények eléréséhez mindenképpen figyelned kell a táplálkozásodra, de NEM kell koplalnod! Az, hogy mikor, mit és mennyit eszel nagyon fontos része az átalakulásodnak. Legyen a célod akár egy nagyobb testsúly leadása, egy izmosabb, erősebb fizikum kialakítása vagy „csak” az egészséged megőrzése, ami nyílván ugyanolyan fontos, nagy hangsúlyt kell fektetned a tudatosan kialakított, kiegyensúlyozott táplálkozásra. A szakszerűen összeállított, egészségtudatos táplálkozás az ALAP, ami elengedhetetlen a kiemelkedő teljesítmény és fizikum eléréséhez és az egészség fenntartásához.

Érdekel